2024-04-11
Terrace in seaside (又一城)地址: 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖今日同朋友去咗又一城,經過Terrace in Seaside見到裝飾好靚就已經俾佢吸引咗,最後就同朋友入去食晚飯。泡菜牛肉炒飯 呢度樣樣嘢都好大份,一定夠飽。泡菜同肉嘅份量都好多,牛肉充滿泡菜酸酸辣辣嘅味道,泡菜亦好爽口,加上一條條蛋,將佢哋撈埋一齊食好好味!山蓟菜大蜆意粉 意粉口感彈牙,醬汁味道好濃郁,每一啖都好Creamy,並且香氣十足。而且啲蜆隻隻都好大粒同埋好多,十分滿足!再加上表面嘅菜,令到食落冇咁膩,有清新口腔嘅感覺。BBQ辣炒豬肋排 豬肋排味道好濃郁,醬汁完全滲透到肉裏面,而且配菜例如椰菜和蘿蔔絲都充滿香辣的味道,好惹味。隔離仲有啲生菜同埋紫蘇葉,可以包住豬肋排一齊食,減低油膩感,亦可以增加一啲爽脆嘅口感。蜜糖無骨炸雞炸雞外皮好脆,肉質嫩滑,淡淡都好Juicy! 再配上蜜糖嘅甜甜地嘅味道,味道配搭上好正,食到停唔到口。隔離仲有炸得好香脆嘅薯條。上面有少少紫菜,而且仲有兩款醬汁分別係茄汁同埋千島醬可以點黎食,整體非常良好。柑橘布甸 布甸晶瑩剔透,裏邊仲有兩片好Juicy
地址: 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖
泡菜牛肉炒飯
山蓟菜大蜆意粉
BBQ辣炒豬肋排
蜜糖無骨炸雞
柑橘布甸
布甸晶瑩剔透,裏邊仲有兩片好Juicy的柑橘,播啲味道甜甜地,作為飯後甜品好適合。隔離仲有兩片超級甜嘅柑橘,同埋cream可以一齊食!
西柚戀曲氣泡梳打
裏面有西柚同檸檬,味道好清新!而且充滿氣,飲落好爽,同埋可以解油膩感。
咸咸地奶油維也納咖啡
咖啡上面有一層好厚嘅cream ,陪住咖啡一齊飲好夾,少少苦澀感又帶啲甜甜地鹹鹹地的味道,味道好豐富。