2019-04-14 238 views
放工接到女兒電話,説在尖沙咀發現一間新派韓國菜館,名叫Joomak,韓國迷的女兒叫我陪佢去試試,來到店裡,無論裝修擺設,食品飲品都融入新派概念,令人耳目一新!韓式煮魚湯:用火滾住食,湯底味道鮮甜,加蔬菜和菇菌,有兩大串魚糕都好鮮味。鰻魚泡菜炒飯:餐牌上寫「韓味鰻魚、春夏限定」。選用天然無激素的美洲種巨型鰻魚,不含孔雀石綠和重金屬。加入泡菜和鰻魚炒飯,濕濕地,再加上紫菜絲,味道濃郁帶辣味。鰻魚魚肉細嫩鮮美,齒頰留香。吞拿魚卷:餡料都好足料,吞拿魚鮮味十足,份量都好多,配青瓜、和紅蘿蔔等,多重口感,很好味!:DRAFT KlRlN:味道濃郁,啤酒味香。FRESH O

DRAFT KlRlN:味道濃郁,啤酒味香。
FRESH O
2019-04-03