2024-09-14
同朋友去觀塘海濱公園嗰度散吓步,行行吓無意中發現商場裏面有間西式Cafe,見到幾吸引同朋友即刻入去坐低,食返個晚餐先🤓👍🏻我哋叫咗個手工意式辣肉腸Pizza🩷🩷🩷🩷呢個Pizza上枱嘅時候已經發現份量有啲驚人😂,好大份完全估佢唔到😂同埋都好足料,一擺上台已經feel到啲芝士熱辣辣溶晒喺個Pizza裏面同埋個臘肉腸中和返嘅鹹味認真惹味👍🏻🩷,不過可能裏面冷氣有啲太凍,所以Pizza好快凍咗,個邊邊開始有點硬,不過味道係冇影響👍🏻同埋食落個餅底都幾煙靭,我覺得好食過傳統Pizza🩷不過芝士真係太多有少少漏得滯,所以食唔晒😂新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵🩷🩷🩷🩷🩷呢個我幾鍾意食👍🏻因為佢啲cream煮得勁滑,而且黑松露味勁香,再加上蘑菇嘅香味,我原本係以為佢食落有啲漏,但出奇地,完全唔覺得漏,同埋醬汁同個麵配搭得好好,勁掛汁🤤黑松露薯條🩷🩷🩷🩷🩷薯條又係我鍾意食嘅黑松露味😍每次去西式Cafe一定必嗌,一定唔會令我失望👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過黑松露粉配埋茄汁一樣都好正!唔會搶晒味。避風塘雞翼🩷🩷🩷🩷原本就咁望以為個雞翼炸得好乾身,但係點知咬落去勁Juicy,而且佢醃得好入味,頭仲加咗啲炸蒜芝士粉撈埋一齊
我哋叫咗個手工意式辣肉腸Pizza🩷🩷🩷🩷
新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵🩷🩷🩷🩷🩷
黑松露薯條🩷🩷🩷🩷🩷
避風塘雞翼🩷🩷🩷🩷
原本就咁望以為個雞翼炸得好乾身,但係點知咬落去勁Juicy,而且佢醃得好入味,頭仲加咗啲炸蒜芝士粉撈埋一齊,不過芝士粉落得好多,有少少漏得滯😂整體嚟講我覺得呢個都好有特色意想不到的驚喜🤓
水蜜桃果茶🩷🩷🩷🩷🩷
次次去Cafe一定係嗌果茶,因為可以中和返成餐嘅油膩感😂😂佢呢杯果茶水蜜桃味都幾清新,飲落去飲到水蜜桃嘅清香味,而且茶味唔會太濃,冇搶走水蜜桃味👍🏻食咗咁油膩嘅嘢,飲番杯真係中和晒👍🏻
成餐飯都好滿意🩷估唔到咁都搵到間咁正嘅Cafe,而且裝修又靚,好有新派風味👍🏻下次可以再帶朋友過嚟食
五個心心為最高分
Mano (海濱匯) (觀塘)
觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖