✦要搵一間適合慶祝生日既中菜真係唔容易😂但呢間絕對係首選🤪餐廳佈置氣氛低調得黎又幾有儀式感😊食物質素都唔錯呀🎉▾▾❗️🦤🕊️Pigeon $𝟐𝟔𝟖要advance reserve既pigeon😍覺得係全晚最好食❗️❗️鴿肉十級嫩滑😍以花雕方法調製更突顯到肉既鮮甜😍食到停唔到😋🧄 Salt & Pepper Tofu, Crispy Garlic $𝟏𝟎𝟖鹹蛋黃迷必大愛既椒鹽豆腐😃外皮好薄好脆😄內裡既豆腐仲保留到溫度🙈幾好食👍🏻🍤🍞 “Prawn Toast x Okonomiyaki” Kewpie Mayonnaise, Bull-Dog Sauce, Shaved Cabbage, Aonori $𝟏𝟔𝟖大阪燒同蝦多士crossover🦐個人覺得後者元素比較多🙈蝦膠咬落都算幾爽口🙈可惜整體唔夠香口 所以無太大印象🙈🌽Typhoon Shelter-Style Fried Corn, Crispy Garlic Crumbs $𝟏𝟑𝟖避風塘炒粟米呢個配搭幾新鮮😜而且炒得都幾惹味😍幾中意炒得好香既蒜粒麵包糠碎😂🐷🔥Kurobuta Pork Char Siu, Honey-Glazed
▾▾

❗️🦤🕊️Pigeon $𝟐𝟔𝟖

🐷🔥Kurobuta Pork Char Siu, Honey-Glazed & Charcoal-Grilled $𝟐𝟔𝟖
傳說中香港最出色既叉燒之一?!個人覺得係燒得幾香 色水幾靚 而家肥瘦比例都唔錯🙊但係覺得同樣質素可能出面有d燒味店既性價比更高🙈

🦞🧀🍜Australian Lobster, Cheesy Sauce, Seaweed Butter, E-Fu Noodles $𝟑𝟐𝟖
一上枱呆左既龍蝦伊麵😨😂可能係見過最多芝士最澎湃既伊麵😂呢個份量絕對夠5-6人share😅每條麵都沾滿醬汁🤪醬汁偏濃 所以食多幾條有d滯🙊

💰 $𝟑𝟓𝟎 𝘱.𝘱 (𝟒 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)

🏃環境舒適度: 𝟜.𝟚 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟠 /𝟝