2023-04-26 47 views
(๑>◡<๑) 好豐富既泰式二人晚餐☺️本身呢間餐廳係做西餐嘅,最近轉咗做泰國菜,見到啲菜式都幾新派,就去咗一試😌✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢到上菜上得好快,未仔細睇,野食已經一窩鋒擺上前,好有效率🤣講番正題先,呢個二人餐前菜已經有三個🥘大頭蝦冬蔭功湯:係好濃郁嘅湯,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎🍱泰式燒烤拼盤:分別係有鹹蛋黃單骨雞翼 、雞肉串燒、豬肉串燒、燒蕃茄,仲有好特別辣辣地嘅「泰國酸辣肉腸」。串燒可以點沙嗲醬,好味;辣肉腸好有泰國風味!🥗小沙律:原來仲有個hidden from menu 既小沙律,仲有好多醋,酸酸地好開胃😗✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 主菜共有三個選擇,我選左 -🥩泰香馬沙文 咖喱牛助條,呢個咖喱係偏甜,好易入口;牛肋骨林甜,仲有少少薯仔;加埋啲印度薄餅好有風味😌🥬馬拉盞炒通菜:熱辣辣好大份量,馬拉盞好香,炒得幾好。🫓印度薄餅/ 🍚白飯:呢個幾好,兩個人可以combine both choices,正所謂「唔駛選擇,全部都要🤣」✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢個二人餐包咗兩杯飲品,又係可以各選一,🧉泰式奶茶:係好正宗嘅味道,上邊仲有厚厚嘅泡沫🧉泰
(๑>◡<๑) 好豐富既泰式二人晚餐☺️
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

講番正題先,呢個二人餐前菜已經有三個
🥘大頭蝦冬蔭功湯:係好濃郁嘅湯,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎
🍱泰式燒烤拼盤:分別係有鹹蛋黃單骨雞翼 [啲鹹蛋黃好香,超好味🤤]、雞肉串燒、豬肉串燒、燒蕃茄,仲有好特別辣辣地嘅「泰國酸辣肉腸」。
串燒可以點沙嗲醬,好味;辣肉腸好有泰國風味!

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

主菜共有三個選擇,我選左 -

🥬馬拉盞炒通菜:熱辣辣好大份量,馬拉盞好香,炒得幾好。

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

呢個二人餐包咗兩杯飲品,又係可以各選一,
🧉泰式奶茶:係好正宗嘅味道,上邊仲有厚厚嘅泡沫
🧉泰式奶綠:呢個就另外既選擇,我鐘意飲呢杯多啲
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

本身已經食到好飽,不過見到Menu 有呢個雪糕甜品,又好想試。二人餐係 + $40👍

🥥🥭芒果糯米飯配椰子雪糕:不負眾望,暖暖嘅糯米飯+ 凍冰冰既椰子雪糕、椰汁,係冰火交融嘅感覺😜好味!

二人餐再加多個甜品,都係$300 有找
我覺得幾抵😎