2022-08-11
久違的飲茶。最近突然好想飲茶,但由於返工的原因,一路無機會飲,但聽朋友講有間新派的點心出色,於是收工同朋友一齊去試。地點方便,位於觀塘數分鐘的路程。裝修新派,一點都唔係傳統的酒樓格局。非常有氣勢。用QR code 下單, 非常方便, 食物選擇款或多且特別1.龍餃子($42)一盒四款的餃子,可以一次過試曬唔同既口味。包括以下四款:筍尖蝦餃皇、酸菜魚鳳眼餃、松露惹菌晶瑩餃、蟹粉菠菜香蝦餃。我食左蟹粉菠菜香蝦餃和松露野菌晶瑩餃。蟹粉菠菜香蝦餃綠色煙韌的餃子皮包住蝦肉上而放左一咬爆開既魚籽, 口感幾特別。松露野菌晶瑩餃濃濃的松露味, 內有滿滿不同的菌類, 正2.龍燒賣($38)一盒四款的燒賣,可以一次過試曬唔同既口味😚包括以下四款:懷舊燒賣、麻辣牛肉燒賣、蕃茄海鮮燒賣、龍蝦汁墨魚燒賣,每款都好足料。我食左懷舊燒賣和龍蝦汁墨魚燒賣懷舊燒賣爽口彈牙,好食!龍蝦汁墨魚燒賣🤍好彈牙既墨魚滑, 而且會爆汁,內有滿滿的龍蝦汁爆曬出黎。 3.脆脆富貴紅米腸粉($42)紅米腸香滑煙韌,食落內脆外滑有口感,餡料足料豐富,層次感豐富。可配搭沙律醬,豉油,泰式辣醬嚟食。4.拉絲菠蘿包($36)迷你菠蘿包內有芝士。5
一盒四款的餃子,可以一次過試曬唔同既口味。包括以下四款:筍尖蝦餃皇、酸菜魚鳳眼餃、松露惹菌晶瑩餃、蟹粉菠菜香蝦餃。 我食左蟹粉菠菜香蝦餃和松露野菌晶瑩餃。 蟹粉菠菜香蝦餃
濃濃的松露味, 內有滿滿不同的菌類, 正 2.龍燒賣($38)
一盒四款的燒賣,可以一次過試曬唔同既口味😚包括以下四款:懷舊燒賣、麻辣牛肉燒賣、蕃茄海鮮燒賣、龍蝦汁墨魚燒賣,每款都好足料。 我食左懷舊燒賣和龍蝦汁墨魚燒賣
懷舊燒賣
爽口彈牙,好食! 龍蝦汁墨魚燒賣🤍
紅米腸香滑煙韌,食落內脆外滑有口感,餡料足料豐富,層次感豐富。 可配搭沙律醬,豉油,泰式辣醬嚟食。 4.拉絲菠蘿包($36)
迷你菠蘿包內有芝士。 5.馬拉小籠包 ($36)
小籠包如平時食的味道不用,有肉骨茶的味道,非常香濃,皮薄有湯汁。 6.一口鹹水角($32)
2粒雖然唔同顏色,細細粒,非常得意,兩種味道有少少不同,其中一種是茄子口味。 7.($48)
餡料豐富有好多鮮魷,外脆內爽口,相當有創意 原來宜加下午茶和晚市仲有八折優惠