2019-06-30 31 views
齋睇外觀仲以為行錯左去酒吧,原來真係有間咁Chill既泰菜😲。外面有露天Bar位,不過岩岩行完山有啲熱,就入左裏面坐;入面亦都有大螢幕播一啲泰國MV,音樂都幾強勁,好有Feel👩🏻‍🎤。-串燒(牛、雞)$108用酒杯黎裝住啲串燒,賣相好有趣。薄荷葉其中一個特色就係佢地既香料、蔬菜都係黎自佢地既自家農田👩🏻‍🌾,確保香料同蔬菜都係新鮮高品質💯;而當中茴香葉係薄荷葉菜色入面常見既配菜🌿。侍應建議我地可以搣少少茴香葉配串燒。-牛肉粒非常厚肉又無筋,甚少脂肪,牛味濃烈🐂。雖然雞都係啖啖肉,不過我覺得乾左少少,中意食牛多啲!茴香葉聞落去有啲似芫荽,但食落無想像中咁濃味,有啲似檸檬葉味🍋。配串燒食都幾夾,可以減去油膩感。-自家制炸蝦餅 $88份量好足,有成八粒咁多👏🏻。外層炸得鬆脆,入面既蝦膠打得好彈牙🦐,蝦味都算濃郁。-椒絲泰式炒椰苗 $98當然要試下Mint Thai自家農田種出黎既椰苗🌱!菜味非常濃,不過我略嫌炒得老左少少,但個汁好惹味,會令到你忍唔住係咁食✨。-冬陰公炒飯 $128好好食,份量又多,冬陰公味酸酸辣辣🤤,配料有鮮魷、蝦、草菇,仲有茴香葉!我覺得茴香葉配冬陰公炒飯夾過配串燒🤞🏻

串燒(牛、雞)$108
用酒杯黎裝住啲串燒,賣相好有趣。

配串燒食都幾夾,可以減去油膩感。
自家制炸蝦餅 $88
份量好足,有成八粒咁多👏🏻。
外層炸得鬆脆,入面既蝦膠打得好彈牙🦐,蝦味都算濃郁。

椒絲泰式炒椰苗 $98

冬陰公炒飯 $128
好好食,份量又多,冬陰公味酸酸辣辣🤤,配料有鮮魷、蝦、草菇,仲有茴香葉!我覺得茴香葉配冬陰公炒飯夾過配串燒🤞🏻,因為冬陰公炒飯無串燒咁濃味,茴香葉既香氣會再突出啲👍🏻。

另外要讚下既係侍寢服務態度非常好👼🏻,每道菜都會介紹下要點咩醬食,同埋舉親手都好快會過黎👏🏻。