2015-01-06
以前返尖沙咀Monster sushi又剛開舖,佢地嘅set lunch好大份好好食,所以好鐘意食。幾年冇黎,今次再食晚餐睇下有冇改變。3個女仔叫左個2人餐,再每人叫多樣鐘意食嘅小食,點知太多,個餐太豐富啦!!前菜 ~ 和風蕃茄唐揚凱撒沙律有d妹仔大過主人婆,炸雞份量大過沙律。炸雞唔係太脆但唔會林,沙律菜都好新鮮刺身 ~ 鮭魚山葵香草汁刺身 其實冇咩山葵味,酸酸地,好味鍋物 ~ 北海道蝦味噌黑豚素菜鍋好濃味嘅豬肉雜菜煱,OK啦揚物 ~ 海之贈物天婦羅天婦羅全部海鮮,有鱔有蝦有軟殼蟹等等,但就冇我最愛嘅炸蕃薯。食一件鱔天婦羅好甜,不過唔夠脆。食事 ~ 江户前壽司盛盒共20件壽司,包括2件花之卷、2件海膽及4件卷物,好新鮮,不過太多食剩了數件魚壽司汁物 ~ 油揚蜆肉味噌湯本人對味噌湯冇乜興趣,所以俾哂朋友飲甘味~ 3.6北海道牛乳布甸配士多啤梨雪糕好味,唔太甜,雖然已經好飽都食左大半杯個餐可半價叫2杯特飲,咁我地再另外叫多杯,不過唔係太特別。另外散叫多3樣野,第一個係我最愛,芝麻醬冷烏冬,唔太冰,個醬同烏冬好夾;第2個係燒魚較,呢個我唔太愛,有D腥第3個係赤貝壽司普通,冇話唔新鮮又冇話特別
前菜 ~ 和風蕃茄唐揚凱撒沙律 有d妹仔大過主人婆, 炸雞份量大過沙律。炸雞唔係太脆但唔會林,沙律菜都好新鮮
刺身 ~ 鮭魚山葵香草汁刺身 其實冇咩山葵味,酸酸地,好味
鍋物 ~ 北海道蝦味噌黑豚素菜鍋 好濃味嘅豬肉雜菜煱,OK啦
揚物 ~ 海之贈物天婦羅 天婦羅全部海鮮,有鱔有蝦有軟殼蟹等等,但就冇我最愛嘅炸蕃薯。食一件鱔天婦羅好甜,不過唔夠脆。
食事 ~ 江户前壽司盛盒 共20件 壽司,包括2件花之卷、2件海膽及4件卷物,好新鮮,不過太多食剩了數件魚壽司
汁物 ~ 油揚蜆肉味噌湯 本人對味噌湯冇乜興趣,所以俾哂朋友飲
甘味~ 3.6北海道牛乳布甸配士多啤梨雪糕 好味,唔太甜,雖然已經好飽都食左大半杯
個餐可半價叫2杯特飲,咁我地再另外叫多杯,不過唔係太特別。 另外散叫多3樣野,第一個係我最愛,芝麻醬冷烏冬,唔太冰,個醬同烏冬好夾; 第2個係燒魚較,呢個我唔太愛,有D腥 第3個係赤貝 壽司 普通,冇話唔新鮮又冇話特別鮮甜
環境就好黑黑暗暗,坐卡位,好有私穩。雖然人手唔多,不過見到揮手都好快會過黎