2021-05-17 175 views
由於今次食呢一間「灰狗」(友人獨特叫法🤣源自於佢嘅千層蛋糕上面嘅狗仔餅乾 再加上佢英文名前有個灰字 所以就變左灰狗啦🐶)餐廳環境不錯 以暗灰色為主 有種西餐既感覺 適合同朋友們聚餐的好地方💯-泰式原隻龍蝦炒金邊粉 $298一放到上枱俾佢嘅賣相吸引住 即使係食緊其他嘢都忍唔住放低同佢影幾個 close-up!!😻同個名一樣真係原隻龍蝦上 但其實實質龍蝦肉只得幾粒 龍蝦份量偏少🤌🏻 由於我哋仲嗌左好幾個餸 所以都唔係第一時間就試到佢嘅味道 但隔咗一陣再拎起啲金邊粉嘅時候 竟然仲會出煙‼️金邊粉味道不錯 酸酸甜甜 粉質亦夠淋 唯獨芽菜份量還比金邊粉多🙂整體來講呢碟餸性價比不高 但味道不錯!-薄切三文魚配泰式辣汁$128作為前菜佢嘅份量味道都達致高水準‼️NANA覺得好好味呢~超級開胃 三文魚配蒜片再配泰式辣汁 係冇得輸!值得一試💯-斑蘭千層蛋糕 $78Greyhound出名嘅一定係椰子同斑蘭千層糕!!NANA兩個都有試(椰子味在Part 2)比起椰子味 斑蘭味就比較失色啦🤥因為斑蘭味唔濃 就咁食落好似椰子味 只係變咗綠色..真係要好認真咁試清楚先食到斑蘭味 佢嘅千層蛋糕水準一般 千層皮可以更薄
泰式原隻龍蝦炒金邊粉 $298

薄切三文魚配泰式辣汁$128
薄切三文魚配泰式辣汁

斑蘭千層蛋糕 $78
Greyhound出名嘅一定係椰子同斑蘭千層糕!!NANA兩個都有試(椰子味在Part 2)比起椰子味 斑蘭味就比較失色啦🤥因為斑蘭味唔濃 就咁食落好似椰子味 只係變咗綠色..真係要好認真咁試清楚先食到斑蘭味 佢嘅千層蛋糕水準一般 千層皮可以更薄 比某千層蛋糕專門店的水準差一點點 但如果餐後真係好想食千層蛋糕就建議可以試其他味道😗
斑蘭千層蛋糕
2021-04-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
薄切三文魚配泰式辣汁