2019-09-24
早幾日約咗舊同學喺大埔附近食飯,本身我喺尖沙咀食過依間餐廳發現大埔有分店所以就諗住試下新界分店有冇其他特別野原來餐廳做緊九點後嘅優惠,所以我嗰日8:00嚟到係冇乜人食嘢,餐牌嘅嘢食全部都勁吸引我同朋友每人叫咗一杯嘢飲,呢度嘅酒精類飲品比較特別我自己就睇相覺得好吸引叫咗一杯my cup of tea,用茶壺裝住嘅cocktail 又凍同埋有熱飲,一杯係比較濃酒精,而令一杯係有果香味比較甜飲落去非常之特別亦都好吸引朋友就叫咗一杯大埔司令,連酒名都改得咁過癮,抵佢地咁受歡迎嘢食方面,前菜我哋叫咗一款冰菜沙律,印象中係配左芥末汁,食落去嘅口感非常特別敷左冰菜做沙律喺香港比較少食到我個人就覺得味道配搭得幾好主菜方面我就叫左一個黑毛豬漢堡配薯條,漢堡嘅份量超級大個而且好足料,漢堡包係有一層牛油,咬落去吹口,夾住特製嘅醬汁食落去非常之juicy另外加左個小食,黑毛豬配蘋果醬汁,雖然呢一個嘅份量唔算多,但係口感一流而且蘋果嘅配搭係中和左黑毛豬油膩嘅部份最後我哋見到甜品都好吸引所以就叫咗一個心太軟,心太軟嘅質素亦都冇令我失望亦都係非常之香濃配埋雪糕簡直就係絕配
朋友就叫咗一杯大埔司令,連酒名都改得咁過癮,抵佢地咁受歡迎
夾住特製嘅醬汁食落去非常之juicy 另外加左個小食,黑毛豬配蘋果醬汁,雖然呢一個嘅份量唔算多,但係口感一流而且蘋果嘅配搭係中和左黑毛豬油膩嘅部份