2023-07-27 603 views
本身系長洲人.但系都會特登搭船出香港食比較高級既日本野甘岩發現長洲開左間新既日本餐廳就膽粗粗行入去試下一入到去發現環境裝修都吾錯好新淨.之後就問下侍應有咩好介紹.見侍應笑容好好服務態度吾錯就比佢發辦等左5分鐘就上左生蠔.佢地都有好幾款生蠔比客人選擇.食得出隻生蠔好新鮮好又蠔味同size都比較大因為坐吧枱既關係.就可以見到師傅整壽司同切魚生見到師傅既刀工同處理手法都好純熟壽司都食得出有濃郁既魚味同埋個壽司飯都有經過特別調味.中途師傅拎左板海膽出黎.佢好有心機甘介紹依隻海膽係北海道白海膽.因為長洲之前無可能食到甘高級既海膽.我就即刻吾執輸叫左份.一食落口肥美鮮甜..讚最後到熟食環節.由於都食左吾少壽司刺身.就求其叫左2-3樣熟食.串燒都做得吾錯.個生熟程度拿捏得幾好個天婦羅個漿又吾會太厚所以吾會成口粉漿同無甘快食濟價錢親民服務又吾錯所以以後都吾洗特登出香港食日本野
本身系長洲人.但系都會特登搭船出香港食比較高級既日本野
甘岩發現長洲開左間新既日本餐廳就膽粗粗行入去試下