2015-10-21
同事相約放工後到尖沙咀輕鬆一下,上網搵搵下搵到呢間CAFE,好似唔錯就黎試下。餐廳內既擺設都幾有品味,而且店員提醒有免費叉電既服務,都幾貼心既服務。香蕉可麗餅($46)因為唔想太肥所以揀左個無雪糕既可麗餅,第一次食可麗餅,都幾軟熟,可以朱古力醬同糖粉仲有新鮮既香蕉,整體係唔錯既組合,不會太甜,香蕉既軟熟質感同可麗餅一樣,十分配合。皇家窩夫($98)十分新穎同埋美味既窩夫,用六種新鮮生果伴碟而上,加上一大粒雪糕真係好罪惡既一餐。窩夫用左珍珠糖,整窩夫之前先溶少少珍珠糖,再加上特制十分煙韌窩夫,同次前食開既感覺好唔同,好有特色。珍珠糖令窩夫外層有一層焦糖既效果,而一粒粒既珍珠糖增加左窩夫口感,食落煙韌又有糖要咬下。比利時朱古力奶($38)由比利時入口既可可粉製造而成,除左甜度剛好之外還帶有一點點可可粉既苦味,不止有甜味反而令成杯野飲既層次更多。芒果沙冰($49)裝沙冰既杯已經好有特色,成個燈泡咁,沙冰十分幼細,味道又甜又酸,食完甜野再飲番一杯酸酸地既芒果沙冰真係一流既配搭。