2024-09-17
外面既門口已經係一個打卡位,入到去感覺同外邊完全唔一樣,好有外國風又浪漫🌹我同閨蜜去慶生,叫左4道菜既晚餐。飲品🍹🍸無酒精既特調飲品/sparking wine 朋友揀左特調,佢話飲品味道酸酸甜甜好開胃,仲可以解膩。而我當然揀酒,汽酒易入口。Sea Cucumber Meat入面有爽脆既桂花蚌,三文魚子,配上特別既醬汁,帶出咗桂花蚌嘅鮮味,仲有食用花朵,味覺視覺嘅享受。The “Tartare” 鹿兒島牛肉他他,令我味蕾有一個好好既體驗,味道好夾。本身朋友唔食生牛肉,但佢配埋鶉春蛋,魚子醬,再加一啲都唔似沙嗲既分子料理泡泡,完全令佢有勇氣放入口,又令佢驚喜,佢成功解鎖可以食生牛肉。配埋涼脆片食,又係另一種風味口感,絕對必試之選。French yellow chicken 用左慢煮既法國黃油雞,再配上咗惹味嘅咖喱,上面網網係廚師特別製作,食落脆脆地嘅口感,擺盤好靚。Pork Belly肉質處理得好,無我最怕既豬味,皮脆肉唔會乾。紐西蘭螯蝦鮮又甜。食材配有芥末汁,會比較咸香,而青蘋果泥就甜甜地帶酸,可以解膩。兩個混合又係另一種味道。 是日甜品🍦朱古力泡芙配普洱雪糕泡芙內有滿滿既朱古力cre
飲品🍹🍸無酒精既特調飲品/sparking wine
Sea Cucumber Meat
The “Tartare”
French yellow chicken
Pork Belly
是日甜品🍦朱古力泡芙配普洱雪糕
泡芙內有滿滿既朱古力cream,外脆內軟,大滿足。普洱雪糕好特別,第一啖覺得味道好特別,之後再帶出茶香,又會唔太甜,岩曬我。