這間新加坡菜餐廳都開了好一陣子,一直未有特意光顧,但今餐以後應該會再encore,因為菜式都幾特別,雖然好像是新加坡的地道家常菜式,但卻添加了變化,有點估你唔到的感覺。玉米片雞 $108雞件用的炸粉是炸到好薄個種,所以外層脆皮不太厚,咬落極酥脆,雞肉嫩滑,配上特製沙律醬更美味。辣椒海鮮盛宴 $296已經叫了small size,但份量都幾大,有大蝦、青口、魷魚、蜆肉等海鮮材料,大大隻蝦肉質彈牙,青口亦不錯,估唔到的竟然仲有魚蛋、魚片,還有蓮藕及甜粟米。隨餐配送饅頭,以前一直覺得炸饅頭應該要沾煉奶,但原來沾辣椒醬都幾好食,重點是此醬顏色雖深但其實並不太辣,仲好惹味,如果用來拌飯食絕對一流。柑桔水 $28、斑斕薏米水 $28柑桔水不會很酸,甜甜的夠解渴。想不到斑斕及薏米出奇地夾,令原本應該平淡無味的薏米多了點香甜味道。

玉米片雞 $108

辣椒海鮮盛宴 $296