2014-12-07
今日約左寶貝喺呢頭開飯~心中好想食沙律同湯~所以主攻西餐廳~喺網上搵到呢間似乎唔錯~所以決定一試~!!入到去地方唔算好大~~我中意D細細地的餐廳!!揀左個心儀的位置,I LIKE小圓枱有種溫馨的感覺~!一齊睇睇餐牌~前菜薄餅飯同意粉的款式選擇多~而且睇落價錢唔貴~似乎可以試多几款可惜寶貝今日抱恙~所以我地最後點了D輕食~!!芝士西蘭花 - 上枱時份量真係小得真係嚇左我地一跳~ 滿滿的細細碟的... 西蘭花入口係爽口而且好味的~食埋每人都唔夠兩件,低層仲有三份一的薯溶頂住~芝士味就冇乜,可以改名做白汁西蘭花會好D~三文魚凱撒沙津 - 上枱時我接問了服務員呢碟係乜野~服務員當然可以答到我了,一睇出品確係有點失望~三文魚份量只有數條魚絲, 凱撒沙津就少左D煙肉,沙律汁唔見得多~啱啱几片沙律菜上都有咁多了~水牛芝士茄子雜菜沙津 - 水牛芝士唔錯~至少唔會太咸~相信來貨品唔會差得去邊~雜菜上加了點點黑醋~感覺味道有點到喉唔肺...木瓜巴馬火腿 - 見到之前兩碟出品之後,對往後的都唔敢有期望~本身已經唔係點D好特別的菜式,但求安穩似樣~~木瓜有三大件,巴馬火腿就拉長得一片..黑松露野菌薄餅 - 全
喺網上搵到呢間似乎唔錯~所以決定一試~!!
可惜寶貝今日抱恙~所以我地最後點了D輕食~!!
黑松露野菌薄餅 - 全餐可話係主菜的薄餅,完全聞唔到黑松露香味~有理由相信佢係冇落到~成個餅只有几粒野菌,配菜如粟米及青椒等就有點搶過主菜~差D唔記得自己點左乜~!薄餅底真係薄餅底~,香脆係有的(條邊),似係餅干上加D材料...芝士欠奉,可能係呢間舖的特色...
餐牌的價錢好似唔貴,但食完就覺得其實好唔化算~份量其少,食完唔覺得自己食左野
而且同心中想像有距離..
總括黎講..算係見識過佢的出品~可能這個價錢的話,先放下自己的要求及幻想.. 可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間.或要去二樓酒樓的洗手間~兩邊都要行好遠~~~