2025-01-03 515 views
冬天真係要食返個暖笠笠嘅鍋物,呢晚搵咗間港式火鍋店,發現呢間餐廳都幾大件夾抵食㗎喎😎枝竹羊腩煲呢個鍋底真係勁足料,羊腩有齊肥同瘦兩款供應,勁啱我同朋友🐑 羊肉唔算太羶,點埋腐乳都幾夾。其他配料有爽口嘅馬蹄、夠晒入味嘅冬菇同枝竹。仲另外有一份生菜🥬招牌手切肥牛有分兩款size,我同朋友兩人想食多啲其他野,所以只係嗌咗份細嘅。份量都夠晒我地呢啲牛魔王🤪 雪花勁靚,牛味香濃,輕灼幾秒就食得🥰 五花腩肉肥瘦嘅層次分明,唔會過份肥膩🐷 豬皮嘅部份仲帶點爽彈,幾鍾意佢仲有少量豬軟骨。自家手包韭菜餃呢個係必嗌之選,每粒韭菜餃都好大隻,外皮唔會好厚,入面嘅韭菜同豬肉嘅比例剛好,每隻都漲卜卜🥟彈牙魚皮餃魚皮餃幾有口感,一份有八隻,都係餐廳推介嘅菜式🐟潮州手打牛丸牛丸咬開仲有勁多肉汁,牛香十足,我同朋友都好鍾意呢碟🐮 粒粒章魚丸併香菇貢丸丸類可以雙併,粒粒章魚丸食落口彈牙,仲食到入面有少量章魚粒🐙 香菇貢丸口感實淨,另外有啲冬菇粒喺面,增加咗唔少菇嘅香味。水魷魚水魷份量都幾多,食落口好爽口🦑日本烏冬打邊爐嘅結尾加咗份彈牙嘅烏冬,令呢餐更加溫飽🍜呢餐真係食得好飽,特別鍾意佢嘅羊腩煲十分真材實料。餐廳午市都有

枝竹羊腩煲

五花腩肉

自家手包韭菜餃
自家手包韭菜餃

彈牙魚皮餃
魚皮餃幾有口感,一份有八隻,都係餐廳推介嘅菜式🐟
彈牙魚皮餃

潮州手打牛丸
牛丸咬開仲有勁多肉汁,牛香十足,我同朋友都好鍾意呢碟🐮
潮州手打牛丸

粒粒章魚丸併香菇貢丸
粒粒章魚丸拼香菇貢丸

水魷魚
水魷份量都幾多,食落口好爽口🦑
水魷魚

日本烏冬
打邊爐嘅結尾加咗份彈牙嘅烏冬,令呢餐更加溫飽🍜
日本烏冬

呢餐真係食得好飽,特別鍾意佢嘅羊腩煲十分真材實料。餐廳午市都有火鍋供應,全日不收醬汁、茶芥及加一費,好抵食,如果一大班朋友嚟食就啱晒啦🥰
Type of Meal
Dinner