2024-12-21
黃咖喱海鮮🥘,本身就係非常鍾意食泰國菜嘅,我梗係唔少得叫呢個泰式嘅黃咖喱,朋友喺雞肉牛肉同埋海鮮之間就選擇咗海鮮,其實都好夾,有青口鮮蝦同埋魷魚!非常鍾意食佢嘅青口,食落去都幾好,而且鮮蝦我哋都覺得非常新鮮,味道都唔錯魷魚亦都非常有咬口,正 !再加埋佢嘅香酥薄餅,非常鬆脆,而且同黃咖喱嘅味道都非常配搭得好好,整體同埋佢嘅價錢都唔係好貴,CP值非常高,大大碗咖喱再配搭埋薄餅其實已經差唔多好飽!泰式蟹肉煎蛋餅🥘,出邊食呢一個蛋餅起碼都要$100起跳,估唔到呢度只係需要$66就食到,而且份量嚟講都幾大份,充滿啖啖的蟹肉,非常好食!而且都做得非常厚身,咬落去嘅口感,所以都幾好,唔會話好薄!本身就非常鍾意食泰式蟹肉蛋餅,所以呢一個我覺得都非常值得推介俾大家!芒果糯米飯🥘,呢個係我最鍾意食嘅泰式甜品芒果糯米飯真係非常好食佢嘅芒果非常甜!而且唔會好酸!佢做咗做六粒唔同細細粒嘅糯米飯,成個擺盤都非常精緻,忍唔住即刻攞電話出嚟打卡!味道上嘢都做得唔錯!價錢嚟講,非常抵食.豬肉冬陰功湯粉 🥘,冬陰功嚟講唔算好難非常適合香港人嘅口味!加上佢本身有非常多嘅配料,令到成個湯底嘅口味都更加多元化!我本身都非常鍾意
豬肉冬陰功湯粉 🥘,冬陰功嚟講唔算好難非常適合香港人嘅口味!加上佢本身有非常多嘅配料,令到成個湯底嘅口味都更加多元化!我本身都非常鍾意食佢個豬肉丸,係自家製嘅豬肉丸同出邊街市買到嘅味道完全唔同,所以我覺得都非常有驚喜冇諗過呢一間餐廳嘅食物質素都幾高!