2019-05-24 176 views
好朋友推介咗呢間餐廳,位於新蒲崗景福街,佢話呢度有特别又好吃嘅威靈頓牛柳,咁鐘意試新嘢嘅我當然要來幫襯吓喇。餐廳門口霓虹燈閃耀,同埋好大嘅招牌,來到景福街一定望得到。訂枱前時預留咗威靈頓牛柳,因此等嘅過程中叫咗一個前菜,牛油果雞肉墨西哥餡餅,餅皮香脆,裹面雞肉牛油果調味配合恰到好處,再配埋三種唔同醬汁,有三種不同口感,超满足吖。呢晚主角出場,就係威靈頓牛柳。未切開时就咁睇,好似一個普通的酥皮麵包。切開後見到淡淡的粉紅色,因為够嫩滑,所以係好易切得開,而牛柳同酥皮間有D蘑菇碎,咁多層次,真係第一次見,而且吃落真係香噴噴,牛柳腍而入味,口感滋味满足。我的至爱~焦糖燉蛋,竟然係免費,開心。
餐廳門口霓虹燈閃耀,同埋好大嘅招牌,來到景福街一定望得到。

牛油果雞肉墨西哥餡餅

威靈頓牛柳

我的至爱~焦糖燉蛋,竟然係免費,開心。
焦糖燉蛋(免費)

牛油果雞肉墨西哥餡餅
威靈頓牛柳