2022-04-30
Bookmark左呢間蟹仙海鮮蒸氣鍋姐耐,開返晚市堂食即刻打去book位同屋企人去食餐廳主要提供兩款海鮮套餐,我地揀左尊貴海鮮套餐,一次過試哂十款海鮮😍海鮮方面我地揀左:太平洋饅頭蟹: 蟹殼好薄,肉質好鮮甜越南大虎蝦: 手掌心咁大既虎蝦蒸到僅熟,肉質彈牙紐西蘭刀貝蚌&野生青口: 兩款都好肥美同juicy😋澳洲龍蝦: 大大隻既龍蝦啖啖肉,仲有龍蝦膏😍台灣九孔鮑魚: 時間控制得剛剛好,口感豐富味道夠爽日本大元貝: 食得出同出面既元貝唔同,肉質鮮甜,食落仲要無沙韓國珍珠蠔: 蠔肉好creamy海水味濃店員先幫我地消毒餐具,再放粥底配料係鍋底,每款海鮮都有特定蒸既時間,唔會太耐導致食材過熟,全部海鮮都好生猛仲要啖啖肉,記得留肚食埋個海鮮粥,吸收哂所有海鮮既精華,開返晚市堂食之後餐廳好多時間都full booking,想食既話記得預早打黎訂枱啦😋💯
海鮮方面我地揀左:
太平洋饅頭蟹: 蟹殼好薄,肉質好鮮甜
越南大虎蝦: 手掌心咁大既虎蝦蒸到僅熟,肉質彈牙
紐西蘭刀貝蚌&野生青口: 兩款都好肥美同juicy😋
澳洲龍蝦: 大大隻既龍蝦啖啖肉,仲有龍蝦膏😍
台灣九孔鮑魚: 時間控制得剛剛好,口感豐富味道夠爽
韓國珍珠蠔: 蠔肉好creamy海水味濃