2021-10-24
話說上回朋友去完黃埔Boring 後,好想試埋葵芳分店,雖然整體感覺無咁浪漫,但論價錢,服務同味道,算係一間幾吸引既西餐廳,呢日就帶左佢來新都會廣場。👍Boring 的特點係超抵食,自選2 個主菜,一款小食,套餐價只係$238 ,特飲也只是12 元一杯,價錢優惠得驚人!!!🌟匈牙利鵝肝意大利飯+$28金黃色的鵝肝煎得頭尾比較焦,入口有皮脆肉嫩的口感,下面的意大利飯就好香菇菌的獨特香味,唔會太濃,配鵝肝同食很配合。🌟日本蟹膏意大利飯飯內的松葉蟹造型趣緻可愛, 蟹鉗預先去殼,啖啖肉,食得方便,意大利飯混合蟹膏,蟹肉,蟹籽,整體蟹味香濃出眾,是小妹每次來葵芳店必點的心水選擇。🌟水牛城雞翼一碟有5 大隻,2 個人分都夠食,雞翼上枱熱辣辣,醬汁超濃厚,口感唔算脆身,勝在香口惹味,小小辣,愈食愈想食。🌟芒果奇異果乳酪沙冰一試鐘情的一款沙冰飲品,加入一整隻奇異果,半隻打碎,半隻裝飾,芒果味道都夠濃,夠冰夠涷,好好飲。🌟水蜜桃乳酪沙冰偷飲一啖,口感有點似蜜桃味的益力多沙冰,清清地,好香水蜜桃味,朋友很喜歡。埋完單,朋友讚抵食又有水準。的確係,店員話逢星期一至四,6點前埋單有9折,仲抵,可惜我未收工 B
Boring 的特點係超抵食,自選2 個主菜,
🌟匈牙利鵝肝意大利飯+$28
🌟日本蟹膏意大利飯
🌟水牛城雞翼
🌟芒果奇異果乳酪沙冰
🌟水蜜桃乳酪沙冰
埋完單,朋友讚抵食又有水準。
Boring?!
葵芳興芳路223號新都會廣場2樓270-271號舖
🌛月光太太