2023-02-08
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.5/5💜將軍澳區又開咗啲好嘢食啦(唔知係咪越來越多人鍾意食酸菜魚🐟)呢度有午市套餐優惠,都幾啱附近嘅打工仔同住客,如果想食豐富啲可以一大鍋魚😌✅元元酸菜魚$248酸菜魚唔單止好大個鍋,魚嘅份量仲好多,仲有好多款配菜:芽菜、萵筍、木耳、豆腐卜、薯粉🤣而且可以根據個人口味選擇適當嘅辣度麻度或者走料,相當貼心😊✅花雕醉雞$68醉雞酒味夠晒香,做小食都幾唔錯🐔✅手撕包菜$78勁中意食手撕包菜!呢度嘅手撕包菜辣度啱啱好,啲菜又夠甜,餸飯一流🥬✅豆沙鍋餅$58最後選咗個甜品食,鍋餅見到有幾層咁,豆沙餡料好多👍🏻另外餐廳同隔離鋪頭醋頭家合作,選咗兩杯飲品,同辣嘢超夾,又解辣🌶️✅頂級酵醋飲$27選咗蔓越莓醋,味道酸酸甜甜,我比較怕酸都覺得好好飲👍🏻✅酵醋優酪$35蘋果酵醋+鲜奶呢款飲完真係完全愛上佢地嘅飲品,優酪好突出,但又會飲到淡淡嘅醋香,呢度嘅飲品好符合大眾口味🤤下次要試埋其他味!🐻總結見到午市套餐好抵食,平時間唔中都可以食吓其他小炒😋醋系列飲品好欣賞🥤📍元元酸菜魚 (將軍澳)將軍澳新都城中心2期2樓2035-2036號舖
💜回頭指數:4.5/5💜
✅元元酸菜魚$248
✅花雕醉雞$68
醉雞酒味夠晒香,做小食都幾唔錯🐔
✅手撕包菜$78
✅豆沙鍋餅$58
最後選咗個甜品食,鍋餅見到有幾層咁,豆沙餡料好多👍🏻
✅頂級酵醋飲$27
選咗蔓越莓醋,味道酸酸甜甜,我比較怕酸都覺得好好飲👍🏻
✅酵醋優酪$35
蘋果酵醋+鲜奶
🐻總結
📍元元酸菜魚 (將軍澳)
將軍澳新都城中心2期2樓2035-2036號舖