2022-08-07
新店開張,店員好細心,落單既時候好有耐性,小編打算要玉露青檸走甜,店員都有提醒小編會唔會怕太酸,服務係值得加分既。飲品包裝直頭係打卡位,用卡紙杯托裝住,又方便飲又方便拎,唔錯。玉露青檸本身微酸,好有青檸的香味,本身擔心加仙草會唔會好奇怪,但其實成件事都幾match, 成杯野酸酸地又有啲仙草既咬口,幾正。友人叫左杯正常甜度玉露青檸加椰果。想講,吃茶三千啲椰果真係好好食,少少甜,長條形而且好彈牙,好有咬口,成杯玉露青茶由酸變左甜😂😂 睇下大家喜歡酸啲定甜啲啦,小編真係覺得走左甜都唔係好酸啫。總括而言,三十幾蚊一杯飲品絕對唔係平架喇,但係服務、包裝、同飲品質素都對得住個價錢,小編好期待係荃新天地將會開張既吃茶三千分店,會再次光顧,到時會試下佢地有鮮奶既飲品🤭🤭