2019-10-15 149 views
同朋友係屋企附近食飯,見到新開咗間車仔麵,就諗住試吓啦!坐低見到餐牌除咗車仔麵仲有好多其他嘢食,搞到樣樣都想試吓,猶豫左一陣,落單嘅哥哥就走過來同我地講車仔麵可以淨係叫餸,咁我哋就可以叫其他嘢食試多啲嘢啦!車仔麵果邊就叫咗四個餸,有金錢肚、豬肚、清湯腩同魚蛋,金錢肚同豬肚都好入味同好淋,而個清湯腩就好爽口唔黐牙,最驚喜係魚蛋佢個咖喱汁雖然唔多,但好好味而且質地好彈牙!咁我本身就好鍾意食酸辣湯嘅,見到佢有酸辣湯當然叫咗碗試下,個酸辣湯好驚喜,入面超足料,而且又唔會太辣!落單嘅哥哥仲推介我哋食雞翼同餃子,佢話雞翼係招牌菜,而餃子係自己包嘅,咁既然係推介當然要試吓啦!雞翼係辣嘅,但又唔會死辣,食落幾好味,我本身食得辣就原全唔覺得辣,我朋友唔食得辣,但佢都食得到而且話幾好味!而碗餃子果然係自己包嘅,食落去好鮮味,菜同肉嘅比例剛剛好!而且店裏面d人好親切,果然做街坊生意係唔同d!
同朋友係屋企附近食飯,見到新開咗間車仔麵,就諗住試吓啦!

車仔麵果邊就叫咗四個餸

酸辣湯

刀鋒雞翼

而碗餃子果然係自己包嘅,食落去好鮮味,菜同肉嘅比例剛剛好!

而且店裏面d人好親切,果然做街坊生意係唔同d!
2019-10-11
Type of Meal