2020-04-13 79 views
富士山銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓3號舖難得今日約左朋友係銅鑼灣見面,一唸食咩個腦自然已經唸起金百利啦,因為地點夠晒就腳一出地鐵站就係,而且成揀樓有好多餐廳大把選擇,最後我地揀左呢間<富士山>,聽個名都知係日本嘢啦,知道餐廳新開張左無幾耐,所以就決定黎試下入到黎餐廳,無論係擺設定裝修都好有日本居酒屋既感覺,而吧檯前面擺滿晒新鮮既 魚生刺身,好吸引呀見到餐牌樣樣都想食,好吸引好多元化,可以揀散叫小食,2人/4人套餐或者魚生丼飯都得,最後我地3個人叫左個2人套餐再加多個魚生丼飯,岩岩好好豐盛呀呢碗丼飯,應該係餐廳既招牌出品,同一碗可以試晒各款唔同既刺身,全部都好新鮮而且仲擺得好靚,岩晒影相打咭,最鐘意就係大大隻既牡丹蝦同埋海膽,黎到必食而二人套餐都好抵食,都係$298 就可以揀1款前菜,1款小食,2款主食,2份甜品同2款飲品,而家仲加送埋玉子燒我就最欣賞個牛肉鍋,湯底同配料分開自己淥,唔同出面其他日本餐廳已經擺埋一齊,另外牛肉炒烏冬都好出色,感覺唔會太油膩,最後食埋件日式芝士蛋糕好完美
富士山
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓3號舖