2021-05-19 222 views
男友今日放假我去左返工🙈😪收工後無心亦無力煮晚飯,就返屋企附近同男友去飲夜茶😁我地叫左個$83套餐包燉湯,竹筒飯,菜同埋甜品👏 揀左加$8既川味黃鱔竹筒飯,加$8轉既花旗參燉烏雞湯,跟餐既白灼菜心,另外叫咗鮮蝦菜苗餃,咖哩蒸土魷同埋醬皇鳳爪😋1. 花旗參燉烏雞個燉湯好香好足料,清甜唔油膩,有清熱得黎又補身既功效👍👍 岩晒我地呢啲無湯水兼成日食熱氣野同捱夜既年輕人🤣2. 川味黃鱔竹筒飯見到呢度既蒸飯有黃鱔呢個咁特別既選擇我諗都無諗就叫咗😁 仲要係川味更加香同好送飯,果然無令我失望👏 個飯唔算好辣,飯粒分明,帶啲麻香,黃鱔份量都幾多,肉質唔錯,完全唔腥👍(不過就算腥都俾啲川味遮晒😂)3. 鮮蝦菜苗餃未食已經見到晶瑩剔透好足料👍 外皮煙韌,蝦肉爽口,菜苗都爽口而且無草青味~4. 咖哩土魷咖哩汁好香,蒸得啱啱好,完全唔會韌😋5.醬皇鳳爪男友話個味ok,但略嫌蒸得唔夠淋所以唔夠入味同埋比較爽口,唔係佢食開嘅淋身口感😅6. 桂花糕跟餐甜品黎既,幾清香唔會太甜,仲咬到粒粒嘅杞子,唔會太硬又唔會太淋,口感非常好😊呢個位置夜晚人流應該唔多,但我地一路食一路愈黎愈旺場,7點幾埋單走果陣全場坐滿晒,真西利😂
男友今日放假我去左返工🙈😪
收工後無心亦無力煮晚飯,就返屋企附近同男友去飲夜茶😁

1. 花旗參燉烏雞
花旗參燉烏雞

2. 川味黃鱔竹筒飯

3. 鮮蝦菜苗餃
鮮蝦菜苗餃

未食已經見到晶瑩剔透好足料👍
外皮煙韌,蝦肉爽口,菜苗都爽口而且無草青味~

4. 咖哩土魷
咖哩蒸土魷

咖哩汁好香,蒸得啱啱好,完全唔會韌😋

5.醬皇鳳爪
醬皇蒸鳳爪

6. 桂花糕
桂花糕

呢個位置夜晚人流應該唔多,但我地一路食一路愈黎愈旺場,7點幾埋單走果陣全場坐滿晒,真西利😂😂
白灼菜心
2021-05-18