2020-05-16
荃灣人有新浦點喇同老公小朋友2大2小去咗海壩街間新開居酒屋食晚飯先唔講食物, 入到去餐廳環境好吸晴~一整幅牆都係打卡位, 是但一個角度selfie都好靚我叫咗一set花之二人前套餐 (hkd$588)✦✦✦黑松露魚生沙津✦✦✦前菜嚟講我覺得份量都唔少黑松露味好香, 原來同魚生係夾到味~正!✦5款刺身盛合✦有5款刺身: 三文魚, 油甘魚, 帶子, 甜蝦, 赤身厚身又新鮮我人覺得帶子同甜蝦係最鮮甜. 無雪味~帶子好快俾我同老公KO哂, 食快過影之後就到燒物上檯燒物有3款: 大蔥串, 雞翼串, 豚肉串燒物都有水準 無OVER COOK 大女食得好滋味 ✦✦✦ 鹿兒島和牛鍋 ✦✦✦上檯時擺得好整齊, 仲細心安排個爐唔放小朋友果邊員工會幫我地將所有料放入鍋, 將食物擺到靚靚和牛沾一點日本雞蛋液入口即溶超嫩滑!湯底係醬油底, 我覺得食配菜時甜咗些少, 不過後尾配烏冬又夾返 人人口味唔同~ 因為我老公話唔覺太甜haha食到飽飽, 飲埋個麵豉湯先~✦✦✦豚肉麵豉湯✦✦✦✦水蜜桃果凍 ✦ 紅豆蓉燒年糕✦甜品都有2款一拼送上 味道正路~ 擺盤都係好日本風我自己就鍾意個紅豆蓉燒年糕~ 年糕煙煙韌韌, 紅豆
同老公小朋友2大2小去咗海壩街間新開居酒屋食晚飯
先唔講食物, 入到去餐廳環境好吸晴~
一整幅牆都係打卡位, 是但一個角度selfie都好靚
我叫咗一set花之二人前套餐 (hkd$588)
✦✦✦黑松露魚生沙津✦✦✦
黑松露魚生沙津
黑松露魚生沙津
✦5款刺身盛合✦
有5款刺身: 三文魚, 油甘魚, 帶子, 甜蝦, 赤身
厚身又新鮮
我人覺得帶子同甜蝦係最鮮甜. 無雪味~
帶子好快俾我同老公KO哂, 食快過影
之後就到燒物上檯
燒物有3款: 大蔥串, 雞翼串, 豚肉串
燒物都有水準 無OVER COOK
大女食得好滋味
✦✦✦ 鹿兒島和牛鍋 ✦✦✦
上檯時擺得好整齊, 仲細心安排個爐唔放小朋友果邊
員工會幫我地將所有料放入鍋, 將食物擺到靚靚
鹿兒島和牛鍋
和牛沾一點日本雞蛋液入口即溶超嫩滑!
湯底係醬油底, 我覺得食配菜時甜咗些少,
不過後尾配烏冬又夾返
人人口味唔同~ 因為我老公話唔覺太甜haha
食到飽飽, 飲埋個麵豉湯先~
✦✦✦豚肉麵豉湯✦✦✦
✦水蜜桃果凍 ✦ 紅豆蓉燒年糕✦
甜品都有2款一拼送上
味道正路~ 擺盤都係好日本風
我自己就鍾意個紅豆蓉燒年糕~
年糕煙煙韌韌, 紅豆蓉唔會太甜
最後埋單hkd$588+10%服務費
食到好飽, 呢個價錢食哂前菜+刺身+鍋物+燒物+甜品
我覺得性價比高
湊住小朋友無叫到酒飲, 如果同朋友嚟飲埋酒都幾chill.
Other Info. :
顁外一提
員工好友善,
見到有小朋友就準備好哂兒童餐具
期間細佬倒瀉水, 員工超快幫忙清潔好
仲不停話唔緊要.
令我享用咗一餐有人情味ge晚餐