2017-10-14 129 views
開咗唔少分店,類似翠華嘅高檔茶餐廳。本身喺OpenRice都見到唔少分店食評兩面倒,而且負嘅可以去到好極端,都冇太大好感。但人總係好奇嘅......室內以Marvel為主題,餐廳播住廣東金曲。聽住李克勤但望住啲Americans,反差得嚟又幾有HK feel。set lunch 有湯、沙律同飲品。揀咗個最貴嘅款同朋友share。果然名不虛傳,呢度啲嘢真係碟頭飯級數咁大份。淨係碗湯都大到成碗粉咁。蘑菇泛著啡色,廚師有將蘑菇爆炒過先整意粉。食起嚟菇味濃陏,的確抵讚。完全冇慳黑松露,啖啖都係嗰鼓香氣。配埋伴菜食帶點小清新,認真唔錯。雪糕紅豆冰就可以改善吓喇。紅豆唔甜我覺得OK,但奶真係要落多啲,特別係加咗咁多冰,會淡架...意外點嘅蜜糖雞翼竟然唔錯。見到上圖條絲就係蜜糖嚟喇~足足有6隻架~好多款式,MENU厚到呢。&下午茶combination超多。剛開業未應付到甜品住,但芝士窩夫宜係好吸引。

但人總係好奇嘅......

黑松露蘑菇意粉

set lunch 有湯、沙律同飲品。

蜜糖雞翼

剛開業未應付到甜品住,但芝士窩夫宜係好吸引。
Other Info. : 新張期間有$10炸雞優惠,不過手快有手慢冇,我就係慢嘅 2PM食, 不過冇叫TEA SET
2017-10-13
Type of Meal