2022-04-29 22 views
今日同朋友去九龍城行街,行完諗住搵間餐廳食下野,見到有間餐廳裝修好懷舊feel,原來係泰象館既茶餐廳版,見新開就入去試下,下午茶餐$23-$40,非常抵食。黑松露炒蛋配墨汁包賣相超吸引,拍得住西餐廳,忍吾住影多幾張呃下like,墨汁意粉食得多,墨汁包就第一次食,炒蛋炒得好嫩滑,黑松露份量都吾少,另加左$5轉蜂蜜百香果茶。芝士流心西多士我呢個西多士控對西多士有一種執著,吾鍾意食炸得太燶同太硬既西多士,呢到既芝士流心西多士,簡直岩曬我口味,一刀切落去已經感覺到麵包係好軟熟,中間搽左花生醬,芝士雖然未做到流心效果,但同花生醬非常之夾,估吾到咁好味,另加左$5轉菊花薑蜜。魚香茄子炆伊麵微辣帶少少咸魚既咸香味,茄子份量都幾多,炒得十分香口,夠曬鑊氣,送餐飲或例湯,我地簡左例湯,例湯非常多料,湯頭清甜,飲得出無落味精。

黑松露炒蛋配墨汁包

芝士流心西多士