2024-07-18 631 views
小店位於炮台山地鐵站附近,最近新開張,主打蛋包飯,早餐同下午茶時段亦有唔同輕食供應。店內環境唔大,以木系為主調,座位之間有適當距離,店員服務態度有禮,整體感覺令人放鬆。要咗兩款下午茶,分別為自家製蘑菇汁脆香雞扒配牛角窩夫同脆香雞扒配珍寶水耕菜沙津。蘑菇汁係呢度嘅招牌,每日以香草、雞湯同大量本地農場直送蘑菇煮成,味道濃郁,健康又好味。雞扒大大件,已貼心地切好,方便食用,外脆內嫩,補充蛋白質!沙津採用AquaGreen品牌,難怪食落新鮮又鮮甜。個人十分鍾意呢度嘅牛角窩夫,微微脆身,內裏鬆軟,淡淡牛油香氣、而焦糖日本雞蛋布丁配咖啡忌廉更出色,Q彈又唔甜,極度推介,值得一試。