2022-11-16 271 views
朋友在旺角附近返工,佢話lunch hour行過女人街,見到間日式餐廳門口寫住試業中,應該係新開,咁佢就話今晚不如食呢間啦。餐廳裡面都幾大,日系裝修,座位好寬闊,坐得好舒服。餐牌都幾多種類,樣樣都想食,最後我哋叫左個丼飯、拉麵同炸雞。和風炸雞:份量都幾多,雞剛炸起熱辣辣,脆口,佢上面仲唧左D沙律醬,食起上黎夠晒味道。特盛海鮮丼:刺身有三文魚、牡丹蝦、帶子、三文魚子同埋玉子,賣相吸引架。食材新鮮,食到刺身嘅鮮味。壽司飯加左少少醋,但又唔會太酸。另外叫丼飯都會跟一個味噌湯,味噌湯味道正常。值得一提就係,餐牌上寫可免費追加壽司飯,估唔到日式餐廳都會有白飯任裝。黑蒜油蝦拉麵:蝦幾大隻,蝦肉結實爽口,唔錯。拉麵口感煙韌,軟硬適中。黑蒜油味道幾香,整體湯底較濃味,都OK喎。
餐廳裡面都幾大,日系裝修,座位好寬闊,坐得好舒服。

餐牌都幾多種類,樣樣都想食,最後我哋叫左個丼飯、拉麵同炸雞

2022-11-15
Type of Meal