2023-02-25 26 views
今朝一早就跟爸爸媽媽入嚟西貢去廟宇祈福,之後就去食粥行街街,行到差唔多時間就搵下午茶食,行大馬路隔離就見依間新開嘅Cafe,主打疏乎厘班戟同Smoothie🥤加咖啡☕️原味奶油$48🧁微咸嘅奶油味,配上疏乎厘班戟鬆軟空氣口感,非常唔錯👍提拉米蘇$58疏乎厘班戟配上提拉米蘇嘅味道,口感鬆軟濕潤食落好似提拉米蘇蛋糕🍰蜜糖焦糖脆脆$52🍯食到蜜糖嘅微甜,另外有脆口嘅焦糖塊增加口感,而且甜度適中唔會令人好膩雜莓乳酪$58🫐🍓🥤即叫即整,仲可以睇住成個製作過程,都落左唔少材料,飲落冰凍仲有沙冰同少少莓肉口感,雜莓味重酸甜度平衡得岩岩好👍薄荷朱古力$55🍃🍫🥤唔會太甜,加入薄荷朱古力打碎,可以一邊飲一邊𢳂嚟食整體來講,環境唔錯地方細細但係坐低感覺好放鬆,不過要留意就係原有野都係即叫即整,多人嘅時候就要等下啦

原味奶油$48🧁

微咸嘅奶油味,配上疏乎厘班戟鬆軟空氣口感,非常唔錯👍

提拉米蘇$58

蜜糖焦糖脆脆$52🍯

雜莓乳酪$58🫐🍓🥤

薄荷朱古力$55🍃🍫🥤

唔會太甜,加入薄荷朱古力打碎,可以一邊飲一邊𢳂嚟食

2023-02-18
Type of Meal