2023-06-09
最近IG 見到葵涌新開左間店,主打即叫即炸Doughnut🍜🍩, Sandwiches🥖同Snack. 另外仲有Special Menu。見佢Special Menu個紅酒牛肉好吸引,放飯買左個試,淨係個汁都食兩碗飯真係好食😋,應該用咗牛肋條好淋好入味,連舊紅蘿蔔都好入味👍🏾但係佢淨係做兩星期之後會轉,所以應該會食多次先。本身好鍾意食菇,所以叫多咗一份神級炸蘑菇,炸完外邊好脆,入邊唔會乾晒仲好Juicy,但係如果一個人食,食到最後可能會好漏。2個人Share 就Perfect. 之後見兩樣都唔錯,Tea time 去試埋佢主打冬甩,去到嗰陣見到佢哋整緊新鮮嘅😍,即叫即炸大約8分鐘,炸完外邊脆入邊唔會好實同乾,仲有少少濕潤中和番外面嘅炸,好食過出邊某間有幾間分店嘅D__ 兄弟。試咗檸檬🍋味,唔似坊間嗰啲落勁多糖嘅檸檬,食完感覺冇咁有罪惡感添😂因為即刻食,所以檸檬夠晒凍,有冰火交融嘅感覺。如果唔係即刻食就應該會變熱,因為新鮮炸出嚟外邊真係熱。