2019-11-20 95 views
元朗一向不多有質素嘅咖啡店,所以One Third 開咗之後,小店即刻好有人氣,星期日12點幾已經有條小人龍,部份菜式仲已經賣晒,好誇張。我地揀咗坐室外位置,非常寫意,有一刻仲以為自己身處西貢呢。炒蛋配烤酸種麵包($68)+煙三文魚($25)炒蛋炒得嫩滑,而且食落有奶香,味道唔錯。煙三文魚有三四塊,入口微酸,剛好中和煙三文魚嘅鹹香,都幾開胃。酸種麵包唔會好硬,口感煙韌彈性。不過價錢就略嫌偏貴。Fresh fruit bowl ($78)賣相好靚,穀物片上舖滿唔同顏色嘅水果,例如士多啤梨、青蘋果、藍莓、無花果、西柚,色彩繽紛,令人食慾大增。倒上Greek yoghurt,清爽又健康,再自行加蜜糖調節甜度,簡單好食!這天跟餐+$20 點了一杯expresso,入口順滑,帶濃郁咖啡香氣。如果跟餐可以選擇其他咖啡就更好啦。最後,香港加油!

我地揀咗坐室外位置,非常寫意,有一刻仲以為自己身處西貢呢。

炒蛋配烤酸種麵包($68)+煙三文魚($25)

Fresh fruit bowl ($78)

最後,香港加油!