2021-08-12 344 views
見開左幾日就去試下,平時比較少人,知道這間原身係深水埗有,但一直未去試。今晚一家人就去試新餐廳,由於餐牌set左得2版,服務員很好,一入到去會話定比我們聽暫停未有千層麵同薄餅。點左紅酒燴牛肉飯,香蒜蟹肉配軟殼蟹意粉,最後點埋美國安格斯肉眼牛扒。落單前職員會再多次今日餐湯係雜菜湯。先講賣相,湯方面一杯杯幾靚幾方便客人飲用,另外配上蒜茸包幾香。紅酒燴牛肉飯:賣相普通,汁未夠濃,牛肉味重。香蒜蟹肉配軟殼蟹意粉:賣相比隻軟殼蟹吸引左,食前要撈晒啲汁先,唔係食到最後會覺得咸左啲,可以一試。美國安格斯肉眼牛扒:賣相ok,牛肉味普通,叫左7成,但似9成多啲,可能因為薄,但我估唔到係用日本甜薯仔做配菜,有小小唔太夾咁一甜一咸,但個沙律菜可以多小小配上胡麻醬好夾。餐茶就無咩特別。總括來講:新餐廳新風格,大家可以去試試。

紅酒燴牛肉飯:賣相普通,汁未夠濃,牛肉味重。

餐茶就無咩特別。

總括來講:新餐廳新風格,大家可以去試試。

• 香蒜蟹肉軟殼蟹意粉,美國安格斯肉眼牛扒