大坑一直畀我嘅感覺怡人,靜靜地又有自己一個小區嘅感覺,呢到近排開咗一間新開嘅泰國fusion 菜🇹🇭店內嘅菜式同傳統嘅泰菜唔同,加入咗西式嘅元素,所以值得一讚嘅係擺盤非常有心思,更加似西式嘅上菜方式,啱晒大家打卡📸香蒜牛油香草雞肉Pad Thai ($118)蒜蓉味不重,食落去都幾舒服,唔會好油膩,雞肉份量幾多,金邊粉炒到幾軟稔,落咗少量嘅香茅吊起個味😛 Padthai 雞肉短管麵 ($119) 當日因為短管麵冇晒,所以轉咗長通粉🍝 意粉一上枱就噴晒煙,夠熱辣辣❤️‍🔥 聞落去好香,食落去酸酸地鹹鹹地,比起前者會更加濃味,重口味人士比較適合😆蝶豆花荳奶 ($45) 一上枱已經見到好ig-able,藍色好夢幻好啱打卡☁️飲落去主要都係豆奶嘅味💙泰式檸檬茶 ($45)雖然甜度冰度固定,不過唔會太甜~小店嘅環境唔大,店舖內採用嘅都係泰國小店嘅木板凳,加埋泰國嘅餐具,成件事都幾有泰國風味🇹🇭

泰式檸檬茶 ($45)雖然甜度冰度固定,不過唔會太甜~