2021-11-21 262 views
海怡半島食店不算多選擇,見到新開食店,以台灣菜作主打,店名十分幸福,就比次機會試一試味道如何先,反正其他都食到厭,睇睇有冇驚喜。見到餐牌選擇還可以,今日又不太肚餓,所以lunch就揀2個小食試吓,叫了台灣夜市名物之一,亦係我到台灣必食嘅"大腸包小腸"同埋餐前涼拌小食"皮蛋豆腐"相信係因為太耐冇去旅行,都滿心期待個必食名物,可惜期望比實際高太多......一打開個盒,見到2件超迷你嘅東東,中指長度同分量嘅糯米,夾住片條狀嘅''小腸",條小腸仲要係圓柱體由頭開嘅4分1條......有野多嘅,葱多,haha。食材上脹都吾系咁囉,份量小都算,味道超普通,仲要有一件嘅糯米係整到硬掘掘,食吾到收成38蚊㗎。(相影得比例大咋)涼拌皮蛋都估到佢咩料,果然皮蛋加埋半隻,豆腐都係3分1盒百x豆腐咁囉,味道normal。總括可以一試,不會再試建議餐牌可註明迷你或輕量等字眼,雖然價錢可反映一切。

收成38蚊㗎。(相影得比例大咋

總括可以一試,不會再試

建議餐牌可註明迷你或輕量等字眼,雖然價錢可反映一切。

2021-11-19
TakeAway