呢間餐廳嘅上一手,我經常光顧,今日經過見到呢間開業,又見到有辣野食,天氣凍見有位就入咗去喇。店內大概20個位,光線比上一手更猛,但我個張桌搖來搖去,唔係好穩。餐廳未係好完善。想試臭臭粉,但未有。聽到人落單要凍菜蜜,都未有。好似都唔少野未ready...不過聽店員講,今日只係第一日試業,俾機會同時間佢地適應,日後再來試下。聽店員推介呢度嘅「麻辣豬扒」,我即管試下。原本我想order「麻辣豬扒臭臭粉」,但由於店裡未有臭臭粉,有肉躁飯都唔錯,幾好食,仲要平D!麻辣味係十足,炸得豬扒外皮幾香脆。但豬有D肥 / 炸得唔夠喉,食落似「豬肉條」,唔似「豬扒」。豬肉份量都有好多件,我冇食晒,下次會再試麻辣,但未必係豬扒,睇個樣都唔係我鍾意食開個種大大塊好有肉味嘅排。新開期間有88折,我+$3凍飲後,折後只係HK$48,抵食。

餐廳未係好完善。

想試臭臭粉,但未有。
聽到人落單要凍菜蜜,都未有。
好似都唔少野未ready...

聽店員推介呢度嘅「麻辣豬扒」,我即管試下。

麻辣味係十足,炸得豬扒外皮幾香脆。

2022-01-19
$48 (Lunch)
  • 凍檸茶