2023-01-04 84 views
放假嚟左觀塘揾friend食飯,發現喺工廈入面新開左一間高質cafe🤩都幾大同坐得幾舒服!叫左一個飯同小食+甜品share, 已經勁飽同好滿足☺✨明太子大蝦燴飯 - 明太子我最愛,中間勁多隻大蝦,蝦肉好爽口幾新鮮,燴飯軟硬適中,幾有口感😋✨炸魚薯條 - 有3大塊炸魚,外皮脆得嚟裡面魚肉夠嫩,有驚喜!薯條有埋調味粉幾惹味🤤✨香烤單骨雞翼 - 整得幾入味,配埋個芥末沙律醬仲正,伴碟仲有沙律菜balance返,唔會太膩~✨黑色幽默疏乎厘 - 係獨家限定,勁特別!用左竹炭同黑朱古力整嘅疏乎厘pancake, fluffy得嚟又唔會太甜,伴碟有oreo餅碎同紅莓乾碎,mix埋一齊食幾夾,我地仲加左個香芋雪糕,雪糕配pancake絕對係一流🥰✨海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 - 奶蓋又係啱晒我,茶底清清地幾香,食完野飲啖茶舒服晒😜✨Flat White - 每次去cafe必叫的,拉花唔錯,咖啡味甘得嚟唔會澀👍星期一至五下午茶時段(2:30-5:30pm) 仲有全單75折,幾抵玩~農曆新年期間仲照常營業,到時約朋友都唔驚揾唔到地方傾計食野啦😚

炸魚薯條

海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶