2022-08-12
油麻地新開高cp值西餐 場內有少少貓貓佈置 午市套餐大概$60-80左右(餐牌睇圖)油麻地地鐵站a1行過去 大概5分鐘.(題外話:見到openrice 滿$350全單$88折)(如果人多 或晚市 可能有用 再慳多少少).叫左午市套餐試試 跟湯 凍飲加$3⭐️太陽蛋軟殻蟹漢堡$82🥰最吸睛 中間夾住原隻軟殻蟹 好大隻😋軟殻蟹炸得幾香脆 咬開小汁仲有蕃茄 生菜 太陽蛋旁邊有大量熱辣辣 炸粗薯條 點茄汁呢個份量幾多 正常男仔食完都應該飽.⭐️溫泉蛋卡邦尼意粉$70呢個卡邦尼意粉 表面有parsley粒粒同煙肉👍🏻醬汁重芝士白汁 好濃稠 👍🏻每條意粉都輕易沾上唔少醬汁芝士白汁量比蛋黃多 比較偏向芝士味因為量比較多 如果一個人食哂可能會少濟.⭐️蝦汁大蝦意粉$82👍🏻意粉軟硬適中 醬汁蝦味濃郁👍🏻不過呢個蝦肉都好爽彈 冇雪味.⭐️法式千層芒果拿破崙$46呢個拿破崙酥皮做得比較焦香🥰咬開會聽到酥脆嘅聲音🥰中間夾住cream 同芒果粒粒👍🏻芒果今日都甜 👌🏻但有少少微酸.飲品方面叫咗👍🏻雪糕紅豆冰 甜度適中 紅豆算多🤔凍咖啡 感覺偏甜👌🏻凍檸水 ok.場內播緊純音樂 環境幾舒適佢哋仲試業緊 午市鋸肉眼扒餐$
(題外話:見到openrice 滿$350全單$88折)
(如果人多 或晚市 可能有用 再慳多少少)
叫左午市套餐試試 跟湯 凍飲加$3
👍🏻雪糕紅豆冰 甜度適中 紅豆算多
🤔凍咖啡 感覺偏甜
👌🏻凍檸水 ok
場內播緊純音樂 環境幾舒適
佢哋仲試業緊 午市鋸肉眼扒餐$98 跟薯菜 湯 飲品 感覺定價唔算貴 自己買可能都要幾十蚊
下次再試試鋸扒評價
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord_油麻地
#1998FoodBeverage (旺角) @foodx1998
地址:旺角上海街455號地下
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #油麻地美食 #西餐 #意粉