2021-11-02
灣仔又開左間新既burger店🍔 就諗住去朝下聖😛 logo係一個好可愛既boy👶🏼 以明亮既藍黃色磚頭為主調 好有復古美國快餐店feel 吸引到唔少人嚟打卡XD 仲有可愛既吧枱位~~.同樣地以自助快餐形式經營 共有7款漢堡🍔 炸雞🍗同小食 仲有迷你漢堡set/家庭packs😆 餐廳既漢堡標榜用左純英國牛肉 仲經天然海鹽洞熟成同不含抗生素~~~.◽️chicken Signature $48😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分大大塊炸雞😍 炸得剛好 食落好香口唔會過油 肉質都好juicy唔會太柴太肥 仲夾左青瓜蛋黃醬同甜芥末調味 令味道更加有層次🤤.◽️cheese burger $35😋👍🏻:👅👅👅👅/5分好經典嘅組合🤭 肉質偏紮實多汁且有油香 咬落有肉感 配搭埋鹹香芝士 味道更香濃🤤 茄汁酸度好夠 仲有醃青瓜蕃茄提味👻 包身好鬆軟 食落都唔會dry😚.◽️chicken thigh $28😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分嗌多左塊雞排食😛 炸衣唔算厚 鎖住左肉汁且有油香 仲加左黑椒調味 食落更加惹味 雞翼都好似幾好食咁🤭 .◽️seasoned crispy fries +$5 連飲品😋👍🏻:👅👅👅👅.3
◽️chicken Signature $48
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分
◽️cheese burger $35
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
◽️chicken thigh $28
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
有粗幼揀 粗薯既薯香滿滿 炸得好香脆 喜歡😚 忍唔住一條一條咁食😛
◽️mocha
Soft drink既話會比個杯你自己斟 見到有mocha就諗住try下 好似飲緊古古力咁既小孩口味 甜甜的😛
◽️mango mochi $10
原來係童年回憶😶 竟然會有維記mochi😂😂連雪糕都有~
總結
我起初以為會好貴😳😳 點知原來超抵食 而且食物都係即叫即整 同選材認真 食落質素幾好 絕對好食過某某店🙈 我自己覺得雞好食過牛果款 大概因為夠邪惡吧🤭
環境仲莫名感覺好外國風 同坐得幾舒服 雖然話係自助但店員服務態度都好好 下次會再黎探boy仔😛