燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
天后🚇呢間新開嘅一人燒肉店「燒肉屋亅🤩主打高質嘅日韓風格燒肉🔥,唔同口味嘅燒肉🥩醃得好入味好好食。我十分之欣賞👍佢有多款前菜供應,而且係😍無限追加嘅,我就特別鐘意食佢個👅牛舌同埋泡菜🥬。呢度仲有多款🍹特色飲品,我哋揀咗百香果撞🍋檸冰同埋紅火龍佛手柑🧸熊茶,兩杯都好香又開胃🤤。荔枝五花肉🍖係用肥美嘅🐖豚五花肉包住香甜嘅😋荔枝肉,燒完入口甘香又有👍荔枝甜,層次感十足!🍍菠蘿配原條橫隔膜份量十足,🐂橫隔膜肥美甘香又鬆軟,配埋🍍菠蘿一齊燒來食酸甜美味🤤,而且無咁膩。三味🐂牛仔骨豚肉🐖燒拼盤係人氣優惠💰之選,一盤有齊果味醬汁🍊五花肉、厚切角牛五花🥩同埋日式牛仔骨🍖三款特色肉。果味醬汁🐖五花肉入口味道帶少少🤏酸甜,豚香肥美燒完🔥甘香好味。厚切角🐂牛五花咬落好滿足,🥰牛味香濃有少少煙韌,😆幾有咬口。日式🇯🇵牛仔骨好肥美,醃料帶點甜醬油味😋,燒到甘香啖啖肉好正👍!佢哋仲有🥬生菜提供,包住唔同嘅🍖燒肉一齊食,可以減膩🤤又可以提升層次感。

Type of Meal
Dinner