2020-07-01 1928 views
📍 ᴘɪᴢᴢᴀ ᴅᴀʏ呢度有冇pizza 同冬甩控😏?小編以下將會介紹一間新開嘅pizza小店😚佢哋琴日先正式開張🎊店舖位於紅磡✨佢哋嘅pizza 仲要係即叫即整!等10分鐘左右新鮮滾熱辣嘅Pizza就會出爐架啦🤤- Pizza🍕系列1️⃣ 水煮牛肉($98)呢個款口味我第一次食🙈個Pizza上面有水牛芝士、番茄醬、肥牛片、醃花椒同花椒油😋原本以為肥牛片同Pizza唔係好夾 但係食落去出奇地好食🤩因為有花椒所以食落去有少少辣~我自己本身幾鍾意食辣😍佢呢個辣度我接受到🤣可以再辣D都得😏不過我覺得呢個辣度啱啱好 就算唔係好食得辣嘅人都可以試下🙈應該唔會辣到要飲水😂另外嗰pizza都幾足料👍🏻肥牛、芝士同花椒都有好多🙊每啖都會有啲唔同嘅餡料😋芝士味都幾重~2️⃣ 松露蘑菇($118)呢個Pizza好好食🤤我自己本身好鍾意食雜菌嘅嘢😆呢個Pizza有水牛芝士、松露醬同雜菌❤️可以話係將我所有鍾意食嘅嘢集埋一齊整嘅pizza🙊聞落去同食落去都好香松露味🤤同埋有勁多菇!鍾意食菇嘅朋友仔一定唔好錯過🙈不過個Pizza食落去個口有少少乾😳 因為落得太多粉😳 當食Pizza邊嗰陣就會好明顯🤣店主落得太重手啦🙈下次
📍 ᴘɪᴢᴢᴀ ᴅᴀʏ
呢度有冇pizza 同冬甩控😏?
Pizza🍕系列
1️⃣ 水煮牛肉($98)
呢個款口味我第一次食🙈
2️⃣ 松露蘑菇($118)
不過個Pizza食落去個口有少少乾😳 因為落得太多粉😳 當食Pizza邊嗰陣就會好明顯🤣店主落得太重手啦🙈下次可以淨係落pizza 中間🙊
冬甩🍩系列($25@1 $60@3 $110@6)
1️⃣奶黃
一切開嗰冬甩有驚喜冇諗過中間嘅奶黃餡有咁多🤤 切到一半已經feel到啲奶黃餡流緊啲出嚟😳雖然會食到成手都係🤣但係流心真係正👍🏻
個冬甩好濃奶黃味 又唔會好甜 呢個甜到我接受到🤤
2️⃣奶醬
呢個奶醬個餡料就冇奶黃嗰個咁多 有啲失望🙍🏻(因為我係餡控🤣)不過係好食嘅!呢個冬甩入邊有花生醬同煉乳 花生醬味好香濃🤤好正✨花生醬同煉乳嘅比例係1:1👍🏻唯獨個餡太少🥺如果多啲就正😋
3️⃣榛子朱古力
呢個同奶醬一樣都係比較少餡🥺但係切開都有微流心嘅效果👍🏻 呢個款口味同奶醬一樣都係偏甜🙈再加上冬甩出邊都有砂糖 會更甜 啱晒螞蟻人🤣
4️⃣士多啤梨
呢一款餡同奶黃一樣有好多!😍
士多啤梨果醬冇我想像之中咁甜 仲帶少少微酸👍🏻有驚喜!酸酸地好開胃🤤呢一款切開都有流心效果😋 仲食到一啲果肉❤️有咬口!
小食系列
1️⃣西班牙炸煙肉球
呢款小食都幾好食😋煙肉球入邊嘅餡到幾多👍🏻食落去外脆內軟🤩 再點埋啲醬食仲正🤤
———
總括嚟講Pizza 兩款味都好濃 嗰邊都幾鬆脆😆Pizza size係10吋~ Pizza都附送有盒醬可以試吓點同唔點有咩唔同🤣我個人覺得點完醬都好食👻
冬甩奶黃同士多啤梨嘅餡多 流心效果好好👍🏻 但係有少少失望嘅係朱古力同埋花生醬嗰個嘅餡冇我想像之中咁多 切開影出嚟嘅效果都冇咁靚😣朱古力有微流心效果😚
而且佢哋嘅冬甩係會炸完在喺上邊放啲砂糖 ~一個冬甩好似拳頭咁大左右😆
炸煙肉球幾好食🤩另外有一盒醬係正確嘅選擇🤣因為真係會唔夠點🙈
P.S.聽講佢哋琴日正式開張好快已經賣晒啲Pizza🤭大家有興趣就快手啲去試啦 手快有手慢冇🤣好想試下佢哋另外兩款嘅pizza同小食😎睇下遲啲有冇機會再試😚到時再寫食評話比大家知好唔好食😛
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評
外觀:★ ★ ★ ★ ☆