2024-01-21 20 views
今個星期屯門放工做完T R X後,就去V city行下,無意中發覺新開左一間泰國餐廳,入去試試。泰式炸蝦餅$58/三件佢嘅蝦餅炸得幾香口,而且蝦肉識落彈牙,三件佢會每件一開二,所以可以一口一啖,配埋泰式辣將食好惹味。太陽蛋炒香葉肉碎飯 $78呢個飯真係有啲驚喜,因為佢嘅香葉肉碎炒得非常之香,有少少辣經過咗調味之後,再配埋太陽蛋有少少流心嘅蛋黃,撈埋啲飯一齊食勁惹味。泰式冬陰功湯 $98相比之下呢碗冬陰功湯其實分量唔係好大,不過勝在味道唔錯。有一隻大大嘅海蝦而且都算足料,入邊有唔少嘅菇,酸酸辣辣係正宗泰國冬陰功湯嘅味道。泰式鳳爪沙律$78呢度整既鳳爪沙律我覺得味道適中,唔會過辣,食落好清爽,因為佢仲加咗啲洋蔥同埋蕃茄去做調味,所以食到咁上下,refresh下都幾好。

泰式炸蝦餅$58/三件

太陽蛋炒香葉肉碎飯 $78