2018-09-23
一向都幾中意食台灣野 今日去咗熊貓酒店個商場行街 就行完就去咗呢間食 差不多八點 已經要攞飛 等位😮佢門口個餐牌寫嘅全天候套餐好特別 可以將飯同麵拼做同一個餐 我嗌咗台式滷肉蛋肉燥飯 拼香酥雞扒麵 而同行友人嗌咗酸辣湯煙鴨胸拉麵 同台灣三寶麵😗台式滷肉蛋肉燥飯 本來以為淨係得肉燥同滷蛋 冇諗過竟然係有兩大舊三層滷肉👍🏻 味道好入味 而雞扒好香脆 又麵又飯嘅配搭真係好特別 份量都唔少㗎 個碗都幾深酸辣湯煙鴨胸拉麵 都幾新穎 酸辣湯好惹味 配埋厚厚煙鴨胸 見朋友都食到lam lam 脷😋台灣三寶麵 入面有牛筋 牛肚 牛肉 啲餸樣樣都好大舊🤭飲品方面我地嗌咗凍豆漿 熱奶茶同珍珠奶綠😛 都幾好味服務方面亦唔錯 總括嚟講 我會形容呢間係有創意嘅台灣食品 可惜openrice冇創意嘅評分 如果有 我一定俾五⭐️
台灣三寶麵 入面有牛筋 牛肚 牛肉 啲餸樣樣都好大舊🤭
飲品方面我地嗌咗凍豆漿 熱奶茶同珍珠奶綠😛 都幾好味