2017-03-23
今日去左一間西菁街新既西餐廳,見到個裝潢簡潔得嚟又帶點個性,重點係環境係比較闊落乾淨,日頭時刻仲可以透啲自然光入店夠晒寫意。一問之下先知今日係第一日開始做lunch時間,可見依間店真係剛開無耐散叫既menu,但lunch hr都係食lunch set划算啲!蟹肉魚子醬龍蝦汁天使麵 $78幼幼麵質,雖然係幼身但吾會易斷!蟹肉依附係每一條既天使麵上面,好rich!燒澳洲肉眼扒配燒汁 $128煎得剛好,配上燒汁好搭。而額外仲有薯條同埋蔬菜所以份量對我而言係夠晒數!澳洲牛無美國牛甘重牛味,岩晒我個飯!包餐湯-南瓜湯好濃郁,又吾會過於漿口。我同朋友都好喜歡飲田園風味沙律好Fresh!加左啲沙律醋,但食落有啲咸味好得意。甜品-紅莓cheese cake依個甜品有驚艷我,本身覺得好大,一人一件會否太over?但食落真係停吾到口!紅莓酸甜酸甜平衡左cheese cake既heavy...但其實本身芝士蛋糕個部分都算light,偏軟身~仲嗌左飲品—蘋果檸檬汁Rose Latte 玫瑰味吾會好強,但甜度同咖啡味既比例對我泥講岩岩好,偏甜既!整體都幾好,空間感強,岩晒hea一個下就!
燒澳洲肉眼扒配燒汁 $128 煎得剛好,配上燒汁好搭。 而額外仲有薯條同埋蔬菜所以份量對我而言係夠晒數!澳洲牛無美國牛甘重牛味,岩晒我個飯!
包餐湯-南瓜湯 好濃郁,又吾會過於漿口。我同朋友都好喜歡飲
田園風味沙律 好Fresh!加左啲沙律醋,但食落有啲咸味好得意。
甜品-紅莓cheese cake 依個 甜品有驚艷我,本身覺得好大,一人一件會否太over?但食落真係停吾到口!紅莓酸甜酸甜平衡左cheese cake既heavy...但其實本身芝士蛋糕個部分都算light,偏軟身~
仲嗌左飲品—蘋果檸檬汁 Rose Latte
整體都幾好,空間感強,岩晒hea一個下就!