2011-04-03
其實德發食過好多次,但係今次同友人去真係新體驗去過都知道入到去,d姐姐/哥哥都會叫你是但坐,無分德發還是合香園,今次去到應該係坐係合香園個邊,坐低叫左牛丸米/河,伙計問左我地兩次飲乜,我地都話遲d先,佢竟然話一定要叫野飲,下?幾時有呢項新規矩架?食野一定要叫野飲?佢個度d野飲好唔划算,淨係細支支裝汽水都要$9,細支要$11,嘩!出去隔離7仔都唔駛咁貴啦!我就有種「禁住黎搶」的感覺,友人就無所謂,最後都叫左汽水。其實呢樣野真係令我覺得幾唔憤氣,不過食左佢碗牛丸河就算數,因為真係好好食仲食左個「正宗新野」,係咖央多上面加片牛油,好好味,片牛油入口即溶個感覺太美妙啦!順帶一提,而家四圍都加價,連德發都唔例外,而家要成$22一碗啦。感覺上冇之前咁抵食,不過仍然都係尖沙咀平價好味首選!如果佢地可以改下「逼」客人叫野飲就好啦~
今次去到應該係坐係合香園個邊,坐低叫左牛丸米/河,
下?幾時有呢項新規矩架?食野一定要叫野飲?
感覺上冇之前咁抵食,不過仍然都係尖沙咀平價好味首選!
如果佢地可以改下「逼」客人叫野飲就好啦~