2024-04-25
觀塘有很多工廠大廈,隱藏很多美食。今日就同朋友放工嚟試咗下呢一間潮汕牛肉。店面清新簡約,服務員很主動咁向我們介紹食物,又溫馨提醒我們牛肉不要淥太耐。叫了一個「純肉套餐」,包菜籃和4款不同的肉,分別係吊龍(肉味濃)、匙柄(少油脂肉嫩)、三花趾(牛味重啲)和雪花牛(有啲油脂香啲)。肉品非常新鮮👍🏻本身也不諗駛唔駛再散叫啲食品,但食肉食菜飲埋個湯都夠晒飽😄湯底我哋咗蕃茄薯仔湯,加了牛肉和雜菜之後更加甜,朋友讚不絕口,話個湯好飲連啲菜都甜啲😂😋我哋又叫了店家自家製的百香果金橘,檸檬和羅漢果菊花茶,熊仔造型樽固然得意,最鍾意佢無乜添加糖,夠清甜👍🏻其實一個人叫一個「一人套餐」也不錯呀,有肉有菜有麵,一定夠飽~另外,佢都有提供網購服務,如果自己係屋企打邊爐,都可以叫下呢啲新鮮肉品回家加料😄