2021-03-06 83 views
做完運動打完羽毛球就喺黃大仙中心搵嘢食,喺上網搜尋一番之下,好多人都推介呢度既和氣食堂。等咗大約30分鐘就入得去了。餐廳安排左一個比較隱蔽嘅位俾我哋都坐得好靜好舒服。呢間餐廳係用電話掃QR code落單,係肺炎嘅情況底下,減少同店員接觸,都比較安心。<刺身盛>呢度嘅刺身又新鮮,又大件,價錢亦都好相宜,一定會再嚟食。最值得一值係佢個廣島蠔,真係好香好新鮮。另外新鮮赤貝食落去非常之爽口有貝味其他魚類都係厚切,可以見到三文魚嘅紋路非常之靚,食落去都係十分肥美。<豚肉肩丼>嗌完呢個丼 初頭都會擔心肉會唔會太鞋,但出到嚟係非常之好食。豚肉係簿切,燒得好香口之餘仲係非常juicy呢個飯亦都有泡菜附送,可以幫手解膩。最後仲嗌咗個焙茶白玉雪糕。雪糕非常香滑焙茶味好出。買單盛惠$431@2人算係抵食又好食嘅日本菜!

<刺身盛>
呢度嘅刺身又新鮮,又大件,價錢亦都好相宜,一定會再嚟食。
最值得一值係佢個廣島蠔,真係好香好新鮮。
另外新鮮赤貝食落去非常之爽口有貝味

<豚肉肩丼>
豚肉係簿切,燒得好香口之餘仲係非常juicy

呢個飯亦都有泡菜附送,可以幫手解膩。

最後仲嗌咗個焙茶白玉雪糕。雪糕非常香滑焙茶味好出。

買單盛惠$431@2人
算係抵食又好食嘅日本菜!