2017-11-14 332 views
其實鳴門都係大集團,經營唔同既日式料理,有鮟康魚湯烏冬店、有日式居酒屋咁。呢間日式居酒屋,同日本既居酒屋一樣,有唔同既日本燒酒、同埋非常鮮甜既魚生刺身提供,唯一有別於日本居酒居既地方,呢度係會食得飽,份量切合番香港人一餐lunch or dinner既份量。個人覺得lunch set係好低食,百鬆啲蚊一個刺身飯set,刺身新鮮,都係俾番貴價魚你,絕不欺場。lunch 既時候一想食餐好,我都會揀黎鳴門。Dinner啱一大班人黎食,首選刺身船,不時不食,廚會為你安排當日最鮮既。你更可以好似係日本魚市場咁,睇下邊條魚,揀啱做刺身。呢度除左魚生、壽司好味道,熱食鰻魚飯都燒得好好味。鰻魚肥瘦剛好,加埋鰻魚醬汁,ichiban.
2017-09-24
Type of Meal