位於大角咀既 \ 滿粥順德粥底海鮮火鍋 / @moonjukhk 為正宗順德粥水火鍋店家採用日本珍珠米🍚加上各種海鮮及自選配料 🐙🦑🦐🦞🦀熬製成鮮甜既粥底😍而且無添加油及味道去煮粥水 連健康人士都非常適合食🏃‍♀️🏃‍♂️💨\ 🦀 肉蟹餐 ($198) /套餐包括:7款時令即劏海鮮🌊 + 6款自款火鍋配料🐄 + 3款煮粥時蔬配料🥬 + 精華海鮮粥🍚🔸 海鮮:沙白、蜆🐚、聖子、鮑魚、肉蟹🦀、基圍蝦🦐、脆肉鯇🐟店員教我地正宗粥底火鍋食法 要先煮海鮮 務求令粥水吸收海鮮既精華而店家每日會親自去海鮮市場 🌊精心挑選各類海鮮 確保所有海鮮新鮮上台既時候 見到D海鮮都仲旭緊 非常生猛!!店員亦會細心講解每款海鮮煮既次序同時間⏲️⏳海鮮處理得非常好 沙白同蜆全部都無沙 鮑魚仲擦到白雪雪添⚪️蝦肉爽口彈牙🦐 肉蟹非常厚肉🦀仲有蟹膏添呀!!果然即叫即劏係唔同D!! 🤩🤩🔹自選火鍋配料:美國肥牛🐮、黑毛豬腩片🐷、彈牙牛筋丸、養顏花膠片、炸魚皮、萵荀🌿自選配料種類多達30款 估唔到仲有花膠片可以揀 而肉類方面都有驚喜 肥牛同豬腩片肥瘦均勻牛筋丸亦非常彈牙有嚼勁🔸海鮮粥最後係最最最期待既粥底!! 亦都係精華所在✨✨店
位於大角咀既 \ 滿粥順德粥底海鮮火鍋 /

店員教我地正宗粥底火鍋食法
要先煮海鮮 務求令粥水吸收海鮮既精華
而店家每日會親自去海鮮市場 🌊
精心挑選各類海鮮 確保所有海鮮新鮮
上台既時候 見到D海鮮都仲旭緊 非常生猛!!
店員亦會細心講解每款海鮮煮既次序同時間⏲️⏳

海鮮處理得非常好 沙白同蜆全部都無沙
鮑魚仲擦到白雪雪添⚪️
蝦肉爽口彈牙🦐 肉蟹非常厚肉🦀仲有蟹膏添呀!!
果然即叫即劏係唔同D!! 🤩🤩

自選配料種類多達30款
估唔到仲有花膠片可以揀
而肉類方面都有驚喜 肥牛同豬腩片肥瘦均勻
牛筋丸亦非常彈牙有嚼勁

🔸海鮮粥

最後係最最最期待既粥底!! 亦都係精華所在✨✨
店員會將每日預先煮好既珍珠米膽加入粥水內
再加入蛋漿、豬油渣、菜脯、冬菜、蔥花
等滾之後就食得啦!!
粥底吸收哂先前既海鮮同配料既精華!!
口感綿密既海鮮粥並集所有鮮味於一身😍
而豬油渣及菜脯增加左口感 🆙🆙
好食到一啖接一啖😋😋

***

除左我地叫既肉蟹餐之外
仲有龍蝦餐 ($298) 及 肉蟹x龍蝦孖寶餐 ($348) 非常抵食!!
而且海鮮質素高 會想為個海鮮粥再訪!!! 👍

當日仲聽到有唱K既聲 🎤🎵
好奇之下問左店員
原來呢度有VIP房
可以包獨立房食粥底火鍋之外 仲可以唱埋K!!
只設最低消費 唔收額外費用:
星期一至四$3000/ 五至日$3500
可以容納12人
計返人均消費都係$250/$290位
CP值超高!! 好岩一大班朋友黎gathering!!!